Oavsett om du har funderat på om det går att göra något åt dina pigmenteringar, ytliga blodkärl eller kanske en gång för alla bli hårfri behöver du inte längre leta. Istället för att komma igång med din behandling och uppnå de resultat du önskar står du och trampar på samma ställe och känner dig kanske frustrerad och uppgiven? Det behöver inte vara så då vi kan hjälpa dig med vår Nordlys IPL. 

IPL står för intensivt pulserande ljus och är därmed ingen laser. Pulserna är kortare än en 1000-dels sekund. Nordlys IPL har en unik patenterad formula Dual Mode Filter som filtrerar bort vatten på huden och tar bort skadlig strålning. Nordlys används på flera av våra svenska universitetssjukhus och på en del större kliniker.


Behandling med IPL kräver inte konsultation innan även om du alltid är välkommen att boka in en konsultation innan du påbörjar din kur. Du kan även välja att boka en enstaka behandling för att testa på den behandlingen du är intresserad av. Vid bokning av en kur på >3 behandlingar erhåller du 15% rabatt. I samband med ditt första besök går vi även igenom hur din hudvårdsrutin ser ut idag och föreslår vid behov rengöring samt hudvårdsprodukter som kan förbättra ditt resultat.


Innan behandling:

En IPL behandling känns ungefär som gummisnoddssnärtar och är du smärtkänslig föreslår vi att du tar 2 paracetamol 500mg 30-45minuter innan din behandling. Det är viktigt att du inte har solat fyra veckor innan, under och efter din behandling då IPL:en riktar sig mot pigmenteringen. Du ska inte använda brun utan sol två veckor innan. Gör även ett uppehåll med trådning, plockning och vaxning på fyra veckor innan hårtborttagning med IPL. Ska du behandla ansiktet är vi tacksamma om du kommer utan make up.


Under behandling:

Du kommer att få ha glasögon på dig som gör att du inte ser något under behandlingen för att skydda ögonen. Vi kommer att applicera ultraljudsgel på det området som behandlas för att leda ljuset.


Efter behandling:

Kan du vara röd och något svullen. Önskar du köpa eftervårdsprodukter så kan du göra det i samband med ditt besök. Har du behandlat för pigmenteringar blir dessa mörkare och mörkare i upp till 14 dagar innan de sakta börjar försvinna.


Kontraindikationer:

 • Vitiligo 

 • Epilepsi 

 • Acnemedicin

 • Stora åderbråck

 • Gravid och ammar

 • Tidigare hudtumörer 

 • Fotosensitiva läkemedel 

 • Tendens att bilda keloidärr

 • Antibiotika senaste 4 veckorna

 • Strålbehandling eller cytostatik 

 • Infektion i behandlingsområdet

 • Diabetes typ 1 eller svår diabetes typ 2

 • Solbränd hud – sola ej fyra veckor innan

 • Tidigare reagerat med hyperpigmentering (t.ex vid ärr eller brännskada)

HUDFÖRYNGRING - PHOTO REJUVINATION

Bilderna visar på resultat där önskemålet varit hudföryngring även kallat Photo rejuvination. 

Antal behandlingar har varierat mellan 1 – 4 och genomförs med ungefär fyra veckors mellanrum.

Behandling av ansiktet tar ungefär 20 minuter i effektiv tid men räkna med 40 minuter för ditt första besök. 

Vi rekommenderar dig gärna effektiv hudvård att kombinera din IPL-behandling med för att uppnå och bibehålla optimalt resultat.

Efter genomgången kur underhåller du behandlingen med 1 – 2 besök per år beroende på utgångspunkt.

Det är viktigt att undvika sol och brun utan solprodukter 4 veckor innan, under och efter behandlingen. 

HÅRBORTTAGNING MED IPL

Bäst förutsättningar för hårtborttagning med IPL har personer med ljus hy och mörkt hår.

Gråa, vita, röda och ljusblondda hårstrån svarar eventuellt inte på IPL-behandling då ljuset dras till pigmenten i hårstråna.

Du behöver raka området som ska behandlas kvällen innan. Det är viktigt att du inte plockar, trådar eller vaxar området som ska behandlas . Brukar du göra det är det bra med ett uppehåll på fyra veckor.

Vanligtvis behövs sex behandlingar vid hårborttagning. Beroende på din hårtyp, hårväxt och valt behandlingsområde brukar besöken bokas in med 4-6 veckors mellanrum.

ACNE

Lider du av akne?

IPL kan förbättra din hud genom att dämpa inflammationen. Det är viktigt att du inte samtidigt medicinerar med aknemedicin (rådgör med din läkare). 

Aknen skapas bland annat på grund av en överproduktion av talg. I samband med bokning av din kur går vi igenom en lämplig hudvårdsrutin som hjälper huden att reglera talgproduktionen.

Aknen kan blossa upp även efter genomgången behandling beroende på bakgrund till din akne. Därför rekommenderar vi en till två behandlingar årligen för att underhålla resultatet.

ROSACEA

Rosacea är en kronisk inflammation i huden som kan behandlas och hållas i schack med IPL och resultatinriktad hudvård.

Effekten varierar från individ till individ och rosacean kommer även efter en framgångsrik behandlingskur att finnas latent och kunna blossa upp. Vi kommer i samband med din första bokning samt vid behov föreslå skräddarsydd hudvård som kan hjälpa dig att uppnå bästa möjliga resultat.

Efter genomgången kur rekommenderas underhållande behandling en till två gånger per år.

DIFFUS RODNAD

Även du som har en diffus rodnad kan behandlas med IPL. Resultatet på bilderna är efter 2-3 behandlingar. 

Vi rekommenderar även att du använder lämpliga hudvårdsprodukter som hjälper din hud att hålla rodnaden i schack. I samband med ditt första besök får du förslag på produkter som kan lyfta din hudvård till nya nivåer.

PORTVINSFLÄCKAR

Vi har de olika IPL-applikatorerna som ibland behövs för att behandla portvinsfläckar.

Resultaten på bilderna är uppnådda efter 3-8 behandlingar. Antalet gånger varierar från person till person.

YTLIGA BLODKÄRL - TELANGIECTASIAS

Lider du av ytliga blodkärl?

IPL är ett effektivt sätt att minska eller helt få bort ytliga blodkärl beroende på utgångspunkt.

På bilderna ser du resultatet av 3-4 behandlingar.