Vad är Profhilo?

Profhilo är en unik behandling som kombinerar hudföryngring med biostimulering. Det är en typ av hudboostande behandling som hjälper till att återställa hudens elasticitet, fuktbalans och föryngrar utseendet. Genom att stimulera kollagen- och elastinproduktionen ger Profhilo en naturlig förbättring av hudstrukturen. Profhilo är inte en fillersbehandling och ger därmed ingen volym i huden utan smälter in perfekt under huden där den arbetar med att förbättra hudstrukturen innifrån.

Hur går en behandling till?

En Profhilo-behandling utförs av våra erfarna legitimerade sjuksköterska och är helt skräddarsydd efter dina behov och önskemål. Behandlingen består av små injektioner av hyaluronsyra i huden, vilket ökar hudens fuktbindande egenskaper och stimulerar kollagenproduktionen. Resultatet är en fastare, återfuktad och mer ungdomlig hud med förbättrad spänst och lyster. Själva injektionspunkterna kan spänna något efter behandlingen och ge tillfälliga upphöjda, rodnader som oftast lägger sig innan du hunnit iväg från kliniken. Vid behandling av halsen rekommenderar vi en högre krage på tröjan eller sjal att dölja den eventuella övergående reaktionen med. Kom gärna osminkad vid behandling av ansiktet då vi följer riktlinjerna för en god vårdhygien och kommer att tvätta av behandlingsområdet med klorhexidinsprit. Vid önskemål kan vi applicera en steril foundation efter behandlingen.

Vad är det bra för?

Profhilo är perfekt för kvinnor och män som vill ha naturliga resultat och som vill återställa hudens vitalitet. Behandlingen passar utmärkt för att behandla fina linjer och rynkor, förbättra hudens textur och ge en generell uppfräschning av huden. Profhilo kan användas på ansikte, hals, dekolletage och andra områden där hudföryngring önskas.

Hur fungerar Profhilo?

I takt med att vi åldras minskar kroppens produktion av kollagen och elastin. Detta bidrar till att fina linjer och rynkor börjar synas då hudens fasthet och struktur förändras. Profhilo arbetar målmedvetet mot detta genom att stimulera kollagen och elastinproduktionen i huden. Profhilo har en av de högsta hyaluronsyrakoncentrationerna som finns på marknaden. Kroppen känner igen hyaluronsyra då det redan finns naturligt i kroppen vilket gör Profhilo till en av de säkraste produkterna vi kan erbjuda. Över tid bryts den ner i kroppen av ett enzym som heter hyaluronidase. Det är därför vi använder oss av hyaluronsyrebaserade fillers även i andra behandlingar.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?

Ungefär 4 veckor efter behandling börjar man se resultat. Detta då produkten arbetar under tiden som hudcellerna byts ut i huden. En normal hudcykel är på ca 28 dagar. Profhilo hur ofta? Vi rekommenderar alltid att man börjar med två i vissa fall tre tätare behandlingar med en månads mellanrum. Därefter kan man underhålla resultatet en gång i halvåret.

Profhilo och botox

En fråga som ibland dyker upp är om man kan kombinera en Profhilo och botox vid samma behandlingstillfälle? Ja, det går utmärkt. Profhilo och botox (botulinumtoxin) verkar på olika sätt i kroppen där Profhilo arbetar med att förbättra hudstrukturen och botox påverkar kommunikationen mellan nervceller och muskel. Detta och mycket mer kan du diskutera med oss i samband med din konsultation inför behandlingen.

Behandlingsområden för Profhilo

Ansikte, hals, dekolletage, händer, armar är några av behandlingsområdena för Profhilo.

Innan behandling

Det är bra om du undviker Alvedon (paracetamol), Ipren (ibuprofen), fiskleverolja, mulitvitaminer innehållandes vitamin E och alkohol några dagar innan behandling för att minimera risken för blåmärken.

Efter behandlingen

Kan du uppleva en mild svullnad och rodnad eller blåmärken. Detta lägger sig inom några dagar. Det första dygnet efter bör du undvika att röra insticksställena för att minska risken för infektion, intensiva träningspass och bastubad.

Konsultation och bokning av behandling

Minst 48h innan önskad behandlingsdag bokar du in en konsultation (digital eller fysisk). Detta gäller dig som är ny hos oss eller om det var mer än sex månader sedan din senaste estetiska injektionsbehandling. För alla injektionsbehandlingar är åldergränsen minst 18 år. I samband med konsultation ger vi dig råd utifrån där du befinner dig idag och ditt önskade läge. Du får då veta om Profhilo kan vara ett alternativ för dig, om du kan kombinera det med andra behandlingar, eventuella risker eller om vi inte rekommenderar behandlingen för dig. Sedan får du gå hem och fundera under minst två dygn innan behandlingen utförs.

Varför du ska välja att göra din behandling hos oss?

Vi på FROG strävar alltid efter att erbjuda våra kunder det bästa inom hudvård och skönhet. Med vårt dedikerade team av experter och en passion för naturliga resultat och personlig service, är du i trygga händer hos oss. Vi utbildar oss kontinuerligt, har de försäkringar och tillstånd som krävs och köper produkter direkt av tillverkarna för din säkerhet. Kontakta oss idag [hej-snabel-a-frog.nu]  för att boka din Profhilo-behandling och låt oss hjälpa dig att uppnå den lystern och vitaliteten du förtjänar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *