Bild på ansiktsbehandling

Vad är en kemisk peeling?

Kemisk peeling är inte en specifik ansiktsbehandling utan ett samlingsnamn för en viss typ av ansiktsbehandlingar. Under en behandling med kemisk peeling använder man sig av olika syror som hjälper kroppen att få bort döda hudceller. En kemisk peeling används inte enbart på ansiktet utan kan även användas på dekolletaget, händer, magen eller exempelvis armar och ben.

Vad är en kemisk peeling bra för?

Genom att hjälpa kroppen att göra sig av med döda hudceller kan en kemisk peeling bland annat bidra till:

Hur går en behandling med kemisk peeling till?

Huden rengörs ordentligt innan en kemisk peeling. Beroende på vilken sorts kemisk peeling man gör kan en oljetvätt och micellärt vatten användas för att rengöra huden. Därefter appliceras peelingen på önskat behandlingställe ett eller flera gånger beroende på vilken syra som används. Syran får verka. Därefter appliceras en ansiktsmask eller vårdande ansiktskräm.

Hur känns en kemisk peeling?

Vissa kemiska peelingar känns knappt alls medan andra kan ge en värmeökande känsla, stickas eller svida lite. Din behandlare stämmer av med dig och informerar dig om hur behandlingen kan upplevas.

Efter behandling med kemisk peeling

Beroende på styrka på den kemiska peelingen och hudens grundförutsättningar kan huden börja flagna mer eller mindre. En hud med mycket döda hudceller kommer upplevas som att den fjällar mer och vice versa. Fjällandet börjar först ett par dagar efter behandlingen. Detta avtar succesivt. Det är viktigt att inte dra i den döda huden då det kan öka risken för ärrbildning.

Andra kemiska peelingar leder inte till fjällande utan maxar huden med lyster. Du får råd för eftervård av din behandlare. Utöver att smörja in huden rekommenderas en hög solskyddsfaktor för att skydda den känsliga huden som kommer fram efter peelingen. I Sverige är det därför att föredra att göra en kemisk peeling på hösten eller vintern när solen inte är lika stark.

Hur ofta ska man göra en kemisk peeling?

Det får du information om av din behandlare. Det kan vara allt från en behandling inför ett specifikt tillfälle kallat “glow-“, “askungen-“, “redcarpet” och “lysterbehandling” – kärt barn har många namn. Vanligast är ändå kemiska peelingar som görs i en kur med ett visst intervall för att uppnå en synlig förbättring över tid.

Boka en kemisk peeling?

Börja med att göra en konsultation för att se om en kur med kemisk peeling är rätt för dig och vilken sort som är bäst för just din hud. Lediga tider hittar du på bokningssida. Vill du göra en lysterbehandling går det bra att boka den direkt på bokningssidan. Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *